2015. június 01 Kategória: Hírek Írta: 

Csaknem 1100-an csatlakoztak TeSzedd!-programunkhoz

Értékelés:
(0 szavazat)

A Nagykanizsai Gazdasági Ellátó Szervezet (NaGESZ) is csatlakozott az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága által szervezett „TeSZEDD! Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2015” elnevezésű országos hulladékgyűjtési akcióhoz.

 

Az akció mára tervezett indítása – melyre 1100-an jelentkeztek –, az esős idő miatt hétfőre tevődött át. A résztvevő magánszemélyek, intézmények – bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák – képviselői a NaGESZ irodában munka- és balesetvédelmi oktatáson vettek részt, valamint átvették a hulladékgyűjtéshez szükséges zsákokat és kesztyűket. A munka végeztével a résztvevők szomjoltó italt, matricát és emléklapot kapnak a társaságtól.
Tájékoztatójában a közszolgáltató cég igazgatója, Horváth István elmondta, fontosnak tartották, hogy ily módon is erősítsék a kapcsolatot a saját működtetésű önkormányzati intézményekkel, az ott dolgozókkal és a diákokkal, de várták azokat a „külső” jelentkezőket is, akik csatlakozni kívántak az országos, illetve európai szintű szemléletformáló projekthez, mely a környezetvédelemre nevelés elsődleges szempontját tűzte ki célul.
Az iskolák a saját környezetüket takarítják, ugyanúgy, mint az Inkubátorház és Innovációs Központ dolgozói. A Zalaerdő Zrt. és a NaGESZ munkavállalói pedig a Zöldtábor környezetét teszik rendbe. Az összegyűjtött hulladékot hétfőn szállítják el.

25138 m

 

Forrás: http://www.kanizsaujsag.hu/kereses/index.php?m=200&ckid=25138

Megjelent: 3299 alkalommal